TERUG NAAR MIJN NIEUWSBRIEF

                                                                     AGENDA  


 


 


Vrijdag 11 november 2011.
=========================

Kinderboerderij de Molenwei draagt steentje bij aan
Dag van de Duurzaamheid


De derde landelijke Dag van de Duurzaamheid wordt dit jaar gevierd op vrijdag 11 november 2011.
Ook de gemeente Rotterdam, dienst Sport en Recreatie, draagt haar steentje bij om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.
Daarom vinden er op 11-11-11 diverse activiteiten plaats op de acht gemeentelijke kinderboerderijen. Rotterdam sluit hierbij aan bij de campagne Alle kinderboerderijen Duurzaam, een initiatief van de Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling.


De kinderboerderijen zijn een groene plek in onze stad en worden druk bezocht. De uitgelezen plek om bezoekers in aanraking te laten komen met beleidsthema’s rond bijvoorbeeld duurzaamheid, afvalscheiding, duurzaam bouwen, energie besparen, hergebruik van regenwater, biodiversiteit en gezonde voeding.

Wij heten je van harte welkom op onze kinderboerderij!


Activiteiten 11-11-11 op kinderboerderij de Molenwei.

Duurzaamheidsscans
Kinderen uit groep 7 van basisschool de Triangel voeren een zogenaamde Duurzaamheidsscan uit. De kinderen gaan rondom de thema’s Energie, Water, Groen en Afval in groepjes op onderzoek uit. Hoe is de stand van zaken op deze boerderij? Wat wordt er ter verbetering geadviseerd?
Wil jij jouw kinderboerderij ook eens scannen op Duurzaamheid? Vraag de scan aan één van de medewerkers en ga zelf lekker op onderzoek uit. 

 

Dhr. A. Erdal, lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois, zal om 15:00 uur de resultaten van de duurzaamheidsscan in ontvangst nemen.Wecycle

Wecycle is een landelijk project met als doel zoveel mogelijk elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) in te zamelen en garandeert een optimale recycling. Hierdoor komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en hoeven er minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Op de kinderboerderij staan speciale inzamelbakken en kinderen gaan de wijk in om elektrische apparaten te verzamelen. 


 V

 

        Groetjes van

                               Henk Buying
                               Amelandseplein 41b
                               tel: 06-13636837
                              
                               e-mail: h.buying@chello.nl

 

 

                                                      TERUG NAAR MIJN NIEUWSBRIEF

 

 

 

 

                                                                                         

 

Laatste wijziging op: 03-11-2011 22:21